Tidligere musikaler
Dette mener  pressen:

Audition FBM 2009
Hederspriser
Fløysbonn musikalen
20-års jubileum!
Fløysbonn
Mot slutten av 90-tallet ble det klart at den tredelte livssyklusen barn, ungdom, voksen måtte justeres med nok en gruppering. I vår tid er man ikke lenger barn fram til man er ungdom, teenager. Vi har fått en ny ungdomsgruppe, pre-teens som allerede ved 10 års alderen krever egne tilbud og rettigher. Kommersielle interesser i USA var raskt ute med å definere gruppen som ”tweens”, 10 – 14 år, og straks kom det egne produkter på markedet spesielt tilpasset denne gruppen.  Ikke minst filmer, musikk og klær, elektroniske dubbeditter, sminke o.s.v.

Disney TV var raskt ute. Allerede i 1999 startet tv-serien ”The cheetah girls” som senere ble til et jenteband med samme navn og masse solgte plater. Flere av de unge skuespillerne hadde allerede gjort småbarnskarrierer i ”The Cosby show” (bl.a. Raven-Symone). 14-årige Miley Cyrus har egen tv-serie på Disney channel hvor hun spiller popstjernen Hannah Montana, og barne-stjernen Jordan Pruitt var med den første ”Disney channel original movie”. Sommeren 2007 topper Miley Cyrus album-lista i USA for 2. gang i løpet av et år(!) med ”Hannah Montana 2”, som den yngste artisten noensinne. (Hun toppet også lista med ”Hannah Montana 1”.)

High school musikal er en spesialskrevet tv-musikal for Disney channel, og har allerede sikret seg en Emmy-award. Handlingen er litt ”Romeo og Julie”-inspirert og filmen har gjort popstjerner av Vanessa Ann Hudgens og Corbin Bleu. Mange av dagens pop-artister, startet også sine karrierer hos Walt Disney & co, bl.a. Britney Spears, Christina Aguilera og Justin Timberlake.

Årets Fløysbonn-musikal, nr. 20, tar den nye trenden på alvor og vi setter opp en musikal hvor vi kobler sammen mange av de stjernene, tv-seriene og historiene som ”tweens” kjenner igjen fra Disney channel og ikke minst er vi fasinert av filmene og  ”High school musikal”. Ekstra interessant er det jo at selve handlingen i denne musikalen finner sted på East High, en amerikansk skole med mange slående likheter til Fløysbonn. Begge skolene profilerer seg med idrettslinje og musikk/dramalinje, og ikke minst det faktum at Fløysbonn ligger på en høyde helt øst i kommunen.

Velkommen til vår egen ”tweens”-verden hvor castingen er tilnærmet 100%  ekte m.h.t. kjønn og alder, og absolutt up to date. Vi har gleden av å presentere  ”My School Musical".

1988

Se dvd:
My School Musical


2008
Fløysbonn-musikalen  vil også i år gi penger til utdanning av ungdom i Afrika.
"God musikalårgang. Fløysbonnmusikalen har tatt skrittet ut av rockehistorien og inn i vår tid.... En vel regissert og fint gjennomført musikal... Sterk sceneinnsats av Ida Lindtveit og hennes medelever på Fløysbonn...  ".
(ØB, les hele artikkelen).

"Strålende levert av  Fløysbonnelevene. "Det vrimler av talenter i årets Fløysbonnmusikal i Kolben, og vi anbefaler den på det varmeste. Det er utrolig hva 15-16åringer kan få til på en scene.... Nå har elever ved Fløysbonn levert musikal i 20 år og det går bra hver eneste gang...   (Lokalavisen).