Tekster
Audition
90-tallet representerte noe helt nytt i popmusikkens historie. Boyband og andre produsent- konsepter ble til millionselgere, og ulike grupper/konsepter dominerte hitlistene gjennom hele 90-tallet.

Det var 80-tallets musikalske kremmere som startet det hele, og bl.a. konsept-og teatergruppen Village People hadde kjempesuksess med "Y.M.C.A." og "In the Navy". Her var hver enkelt utøver designet til offiser, brannmann, snekker, politimann  o.l. Bay City Rollers banet veien for såkalte boyband som New Kids on the Block, og senere Backstreet Boys, Boyzone m.fl. Allikevel, samtlige boyband blir, også bokstavlig talt, smågutter i forhold til de englske jentene i Spice Girls. Med en popularitet uten like har de dominert platesalget gjennom hele 90-tallet, og samtlige av jentene har også hatt millionselgere som soloartister.

Hele Spice Girls historien ble iscenesatt av produsenter som på forhånd i detalj hadde de-signet konseptet. Hvem som fylte de ulike rollene spilte ingen rolle bare de passet inn selve "settingen" med Posh, Ginger, Sporty, Baby og Scary.  Jentene ble plukket ut på audition etter annonser i ukeblader. Konseptet var nok garantert en viss suksess uansett hvem som hadde blitt med, men jentene  i Spice Girls satset ekstra hardt, var meget allsidige og klarte som første gruppe siden The Beatles å toppe de engelske hitlistene med 4 singler på rad. Dette skyldtes ikke minst manager Simon Fuller som etterhvert overtok jentene og skrev platekontrakt med Virgin Records. Dermed startet det for alvor, og "Wannabe" gikk til topps på hitlistene juli 1996.

Fløysbonnmusikalen 2002 skal fortelle den fantastiske historien om hvordan 5 tilfeldig utvalgte jenter,  fast bestemte på å bli verdensstjerner, taklet den voldsomme overgangen fra "hvermansen" til ufattelige inntekter og berømmelse. Det handler også om vennskap, intriger, maktkamp, svik og brudd. Dessuten om de som kynisk og forretningmessig utelukkende interesserte seg for avkastning på investeringene.

Uten å fornærme hverken The Supreemes, Ronettes, The Pointer Sisters m.fl. så dreier altså dette seg  om det største jente-band fenomenet i popmusikkens historie. 10. klassingene i Fløysbonn- musikalen skal vise oss hvordan dette gikk til. Som en ekstra spiss på hele historien, vil det utvidede musikal-bandet denne gangen utelukkende bestå av jenter. Med et storstilt danseshow i tillegg, er det bare en ting å si: girls, girls, girls


Premiere i Kolbotn Kinoteater 18. mars 2002.
Spilles også 19. mars, 20. og 21. kl. 12.00 og 19.00.


Rolleliste
Historien om Spice girls
Foreldremøte
Det skrives og arrangeres.....
Her på hytta til Øyvind på Kongsberg.
Startside
Tidligere musikaler
Se video